Om mig och min hälsoresa

 
Björns_mobil_2018-2019_279.JPG

Min egen hälsoresa började redan när jag var i tonåren och hade stora problem med ständig huvudvärk och magproblem som inte sjukvården kunde hjälpa mig med, då jag inte ville äta starka läkemedel. Jag började då mitt sökande för att kunna hjälpa mig själv, började redan i tonåren meditera, blev vegetarian, lärde mig zonterapi och prövade olika alternativa behandlingsformer.

Jag har alltid jobbat med människor, har i många år jobbat både inom sjukvården och inom socialtjänst med ungdomar. Jag har dock alltid haft som intresse hur man kan stärka sin hälsa på naturlig väg. Jag har gått utbildningar i Rosenmetoden samt jobbat extra ett år på det Antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken i Järna, då jag var intresserad av deras alternativa sjukvård.

När min dotter var ett år var hon allergisk mot väldigt mycket mat, hade eksem och var hyperaktiv. Jag fortsatt då mitt sökande på alternativa vägar för att kunna hjälpa henne och kom då i kontakt med en Näringsterapeut. Med hjälp av hårmineralanalys, kosttillskott och en lågallergen kost blev min dotter efter ett par år helt fri från alla besvär.


Jag bestämde mig då för att jag ville utbilda mig till Näringsterapeut. Jag blev klar med Näringsterapeut utbildningen 2007 och startade då mitt företag Hälsovägvisaren. för att börja hjälpa andra må bättre.  Näringsterapeut utbildningen, var till stor hjälp för mig själv för att må bättre, dock fick jag borrelia 2017 som har gjort att min egen hälsoresa fortsatt.


Borreliainfektionen triggade symtom på utmattning, koncentrationsbesvär, synpåverkan, domningar och neurologiska besvär, detta ledde mig in på fördjupad kunskap om patogener.  Jag hade under näringsterapeututbildningen lärt mig en hel del om parasiter och behandling av dessa men via borrelia har jag lärt mig mycket mer om hur det kan ställa till det i vår kropp när vi har en belastning av olika patogener. Anthony Williams böcker har varit till stor hjälp för mig för att förstå mer om hur olika patogener kan ställa till det i vår kropp som t.ex. Epstein-Barr-Virus, streptokocker m.f. Epstein-Barr-Viruset är mest känt för att orsaka körtelfeber men kan också ge så mycket andra diffusa besvär och sjukdomar. Jag har lärt mig mer hur man jobbar med att reducera virus och andra patogener med kost, tillskott och örter, vilket har hjälpt mig att bli i det närmaste symtomfri.

För mig finns det ett klart samband mellan kost, näring, patogener, toxiner, stress, psykisk och fysisk hälsa.  Att äta en hälsosam kost har alltid varit viktigt för mig men jag har lärt mig att det som jag trott varit hälsosam kost inte alltid har varit det och att det behövs mer än hälsosam kost för att bli frisk om man har en belastning av patogener och olika tungmetaller/gifter (som många har) vilka hindrar kroppen från att läka.


Om man vet vad för mat som är läkande kan maten verkligen vara vår medicin och medicinen vår mat!

Under min uppväxt utsattas jag för mycket med gifter då jag växte upp på en bondgård, där jag vara i nära kontakt med bekämpningsmedel. Bekämpningsmedel innehåller ofta tungmetaller som kvicksilver och aluminium, vilket är väldigt skadligt för oss bl.a. för hjärnan och nervsystemet och kan leda till problem som ADHD, autism, Alzheimer. Idag vet jag hur man på ett skonsamt sätt stödjer kroppen för att avgifta från giftiga tungmetaller och andra giftiga ämnen. Att stödja kroppens avgiftning är viktigt för att hjälpa kroppen börja läka. Vi utsetts alla för mycket gifter av olika slag i den moderna värld vi lever i idag, även om vi försöker leva hälsosamt. Det är viktigt att aktivt jobba med att på olika sätt stödja kroppens avgiftning för att bli av med alla de toxiner som vi hela tiden utsätts för.