Matsmältning är grunden till god hälsa! 

Sellerjuice har en helande effekt för hela matsmältningssystemet!

 
Green Juice
 

Känslomässig stress påverkar vår matsmältning!

Många människor har idag en svag matsmältning, då många har problem med för lite magsyra/saltsyra i magsäcken på grund av många års olämplig kost och livsstil med mycket stress. Saltsyraproduktionen påverkas av känslomässig stress, eftersom det är nervimpulser som reglerar matsmältningen. Det är därför viktigt att äta i lugn och ro samt tugga maten väl, det är när vi tuggar som matsmältningen sätter igång. Saltsyra bryter ner speciellt proteiner som kött, fisk, nötter, frön och baljväxter men är också en barriär mot skadliga bakterier och virus.


Magsyrahämmande medicin

Symtomen på för lite och för mycket magsyra/saltsyra är likadana, bland annat halsbränna och en brännande känsla i magen. Många tror att de har för mycket magsyra men så behöver det inte alls vara, det leder till att många tar magsyrahämmande medicin som t.ex. Omaprazol men skulle egentligen behöva stödja saltsyraproduktionen istället. Magsyrahämmande  medicin tar bort symtomen men ger samtidigt ännu mindre magsyra, saltsyraproduktionen hämmas till 90 %.  Dessa läkemedel ska användas max en månad, då de annars gör att man blir beroende av den. När man upphör med den blir saltsyraproduktionen väldigt riklig och ger då besvär, medicinen blir då mycket svårt att sluta med. Den är på det sättet beroende framkallande.

Sämre näringsupptag

Utan magsyra försämras matsmältningen och näringsupptaget avsevärt och dåliga bakterier överlever och osmält mat belastar kroppen. Hälsan börjar försämras och kan efter hand leda till allvarliga sjukdomar. För att stärka hälsan behövs istället matsmältningen stödjas genom att ge stöd till saltsyraproduktionen. 


Symtom på saltsyrabrist

Finns inte tillräckligt med saltsyra är vanliga symtom uppblåsthet eller förlängd mättnadskänsla efter måltid, rapningar, halsbränna, illamående, dålig andedräkt, förstoppning och ibland även diarré samt ömhet, brännande känsla, torrhet eller metallsmak i munnen.


Har vi otillräckligt med saltsyra bryts inte maten ner tillräckligt och tarmens celler kan inte utvinna näring som mineraler, vitamin B12 och olika aminosyror ur maten, vilket leder till näringsbrister och andra symtom på grund av det. När maten inte bryts inte ner tillräckligt snabbt börjar en förruttnelseprocessen och det bildas gas som kan ge besvär som uppsvälldhet och magont. Hos alla ger det dock inte symtom med magen men den osmälta maten leder till en form av självförgiftning som kan ge tendens till inflammationer. Andra symtom som kan visa sig är obehag, trötthet, hudproblem, rastlös sömn, ångest, migrän, håravfall o spröda naglar.


Stöd till matsmältningen

Saltsyraproduktionen kan stimuleras på olika naturliga vis dels genom att dricka något surt innan maten som citron- eller limevatten. 


Det bästa för saltsyraproduktionen är dock Sellerijuice som innehåller stora mängder natriumsammansättningar vilka är till hjälp för att på ett naturligt sätt återställa magens saltsyraproduktion.  Det är väldigt bra att börja dagen med ett stort glas bladsellerijuice på fastande mage och sedan vänta en kvart innan man äter frukost eller dricka andra gröna drinkar eller smoothies. 


Sellerijuice är till stöd för matsmältningen hela dagen, stödjer leverns avgiftning, tarmfunktionen och immunförsvaret samt reducerar patogener m.m.​


Gör juice av en bunt bladselleri i en råsaftcentrifug eller slowjuicer, blanda ej med vatten. Använd bara selleristavarna inte de gröna bladen, juicen blir då väldigt besk och kan ge avgiftningsreaktioner.

Här nedan kan du höra Anthony William prata om fördelarna med Sellerijuice för att läka kroppen.

 

Anthony William har bl.a. skrivit böcker "Medial läkning", "Kostguiden", "Sköldkörtelns hemlighet" och "Leverns okända kraft" som översatta till svenska.


Huvudbudskapet som Anthony vill förmedla i dessa böcker är att vi alla kan läka och att det har stor betydelse vilken mat vi äter. Maten kan vara din medicin och medicinen din mat.


Anthony förmedlar hopp om att alla kan få livet tillbaka, han menar att det finns anledningar till att många människor är sjuka och att detta går att göra någonting åt. 

Jag har följt Anthony Williams kostråd, bl.a. dricker jag sellerijuice på morgonen samt har följt hans rekommendationer om kosttillskott. Jag har därefter blivit fri från neurologiska symtom med utmattning, koncentrationsbesvär, domningar och från andra besvär som jag dragits med i många år utan att ha hitta någon lösning tidigare, även om jag varit näringsterapeut.


Jag är otroligt tacksam att ha fått tillgång till den kunskap som Anthony förmedlar i sina böcker. 


Näringsterpi hos Hälsovägvisaren

Som Näringsterapeut jag dig råd om hur du kan börja läka din kropp genom att reducera tungmetaller och patogener som kan vara orsaken till diffusa och oförklarliga symtom samt om hur du använder maten som medicin, om örter och tillskott som kan vara till hjälp för dig utifrån de symtom du har.